loading

Blog

Zabrana upotrebe jednokratne plastike od 01.01.2021.- Incite code je spreman

Očuvanje okoliša, svjetskih mora i oceana sve je aktualnije pitanje, a vodeća u onečišćenju je plastika. Mnoge europske zemlje, Velika Britanija, Francuska, Italija, Njemačka i Škotska već su krenule u borbu protiv plastike.

Europska komisija donijela je odluku o zabrani upotrebe jednokratne plastike s 01.01.2021. Između ostalog, zabrana se odnosi i na plastične štapiće za uši koji su postali veliki problem u onečišćenju okoliša. Procjenjuje se da oko 5 triliona plastičnih štapića za uši pluta oceanima, a teže više od 25 000 tona.

Zabrinjavajuće su i procjene koje kažu kako će do 2050. u morima i oceanima biti više plastike nego ribe.

Do sada je u svijetu 30 zemalja uvelo zabranu proizvodnje plastičnih štapića, a u proizvodnju se umjesto plastike uvodi papir.

Incite code je prva tvrtka u Hrvatskoj i Europi koja je bila spremna za ovu zabranu i počela proizvoditi ekološki potpuno prihvatljiv proizvod, dvije i pol godine prije no što će ovaj zakon stupiti na snagu. S našim brojnim Partnerima, za koje proizvodimo papirnate štapiće za uši u papirnatoj kutijici s papirnatim poklopcem, priključili smo se očuvanju okoliša.

Na policama drogerija i trgovačkih lanaca u Hrvatskoj i šire također možete pronaći naše Lady’s Code štapiće za uši kupnjom kojih i Vi dajete doprinos u očuvanju našeg Planeta, kako bi buduće generacije mogle ugodnije živjeti na Njemu.

 

Povezani blogovi

Razvili smo vlastitu proizvodnju

Razvili smo vlastitu proizvodnju

Incite code je razvio vlastitu proizvodnu liniju za štapiće za uši. Novim strojevima visokih kapaciteta, kao i posebnim elementima kontrole kvalitete postali smo...