loading

Naša povijest

Kompanija „Incite code„ osnovana je 2008. godine kao kompanija vezana na distribuciju proizvoda za higijenu žene i djeteta, ali s krajnjim ciljem razvoja vlastite proizvodnje proizvoda iz navedene kategorije kao i određenih medicinskih proizvoda.

Sjedište kompanije je u Novakima – Sv. Nedelja gdje se nalaze i uredi i proizvodni pogoni, kao i skladišta .

Iskorak prema svojem strateškom cilju proizvodnje, kompanija je napravila 2012. godine kada je kao prva kompanija u regiji počela s vlastitom proizvodnjom pamučnih balazinica, te inovativnih vlažnih pamučnih blazinica.                                                              2017. godine kompanija izlazi na svjetsko tržište kao prvi proizvođač u svijetu koji počinje proizvodnju papirnatih higijenskih pamučnih štapića za uši i prije EU direktive o zabrani upotrebe plastičnih štapića za uši. Svoju inovativnost i različitost dokazuje i istovremenim potpunim izbacivanjem plastike iz ambalaže istih proizvoda, te tržištu nudi potpuno ekološki proizvod od papira.

Strateško usmjerenje na inovativnost i različitost, te njegovanje koorporativne kulture okviri su za na našu politiku kvalitete. Potpuni fokus portfelja proizvoda, kako u distribuciji tako i proizvodnji, određuju nas i u sigurnosnom smislu za svaki naš proizvod. Dokazujemo to i konkretnim djelima vezanim na uređenje svih procesa u kompaniji. Certificiranje proizvodnje – IFS HPC; certificiranje ulaznih materijala – FSC® (FSC® C147197 ).

Svi naši zaposlenici kao i Uprava i vlasnici, predani su našim zajedničkim ciljevima;

  • biti najbolji u svojem segmentu poslovanja 
  • proizvoditi i tržištu nuditi inovativne, drugačije, kvalitetne i sigurne proizvode
  • imati zadovoljne zaposlenike koji će kompaniju smatrati svojom
  • imati korporativnu kulturu čije će vrijednosti biti: poštenje, predanost, strast, osmijeh i uređenost procesa na svim razinama  
  • biti društveno odgovorna kompanija prema okolišu, zajednici i zaposlenicima  

Galerija slika